Ahad, Disember 9

BILO NAK KAWEN???


assalamualaikum...
pergh gile lah...
dah 2 hri berturut2 aku p mjlis...

the problem is ...
bukan majlis aku dah...
yelah..memg aku mude n comel
(hahaha...pasan plak sy)

ok2...aku terpikir bilo nk kawen
sbb skang lau org tua atau saudra mra jumpe aku
mesti 2 soalannye..
aku rse mungkin sbb muke aku skang lain
dr time aku kecik
dulu ade hingus
skang dah comel but no mekap..
wueeek mekap..
aku x minat mekap..
blom msenye kot....
hehe..  




notamulut:perkahwinan hanya sekali ♥



Sabtu, Disember 8

ALLAH ADA UNTUKKU ♥

assalamualaikum..
aii orang2 kampung..
bila la aku nak dpt duit 5 rbu ni..
heheh untung felda tau..

haha ok2 aku bukan nak cite pasal duit.
aku nak cte orang kampung skang
nie realiti bukan tipu
aku buktinya sebab aku pon org kampung
cume aku ni blaja luar 
kata pendeknya aku hidup di luar kampung sbb blaja

emmm aku harap ni x jdk kat spe2
selain aku..
ye aku sedr aku bukan sebaik isteri2 nabi
tapi aku hanya insan yang melakukan kesalahn
bila aku alpa...

cume aku x sangka sahabat sendri bertanya
"engkau betul2 nk berubah jdik perempuan muslimah ke?"
aku yang tidk ckup kuat sekadar mnjwb
"xdelah..biase2 aje"

malah ade pakcik marah aku dgn tbe2
"ni knp lak ko pkai stokin.ko bkn demam pon!"
aku mulenye malas nk lyn
yelah pkikan usia..
tp bila dh didesak dn dimarah
aku pun "nak tutup aurat x blh ke cik ?"



keadaan sunui ble pakcik 2 blah...




notamulut: bagi aku, perubhn boleh dilakukan skt2 sbb ALLAH ada....


Selasa, November 13

ATUK SAKIT ("-)

assalamualaikumm
salam depavali pd semua yg menymbut
salam satu Malaysia
salam menuju ke Johor...


pagi ni.aku nak share perasaan duduk wad
aku setkt ni x penah la sakit
(bhong betul aku !)
maksud aku sakit yg kne duduk wad lah
tp ade mmbe aku die pnh duduk stu
mse tu umur die ru darjah bpe enth
yg aku igt aku blik skolh
mak ckp kwn ko suk hospital
kne drah tinggi
peghh waktu tu aku x piki kuat mne skit tu
yg aku piki gempak gle die tdo wad
bdk sekolah pon blh kne tdo wad
gle arrr.....
tp aku bukan nk gtau tu
aku nak gtau atuk aku skit
cmne perasaan die..
emm doakan atuk aku sehat sprti dulu
(yelah. aku x kawen ag)
atuk pon xrasa duit gaji aku ag...

piki duit mmg x hbs...


notamulut: dulu mak aku sakit berbulan2 tuk lahirkan aku dn beliau dihadiahi darah tinggi.
                     Cukup ke x jasa aku kat mak aku...



Sabtu, November 10

assalamualaikum.....
selmat petang pd semua rakan2
pada yg tercinta
hehe...♥


hari ni aku dh kat umah ngan keluarga
aku cuti nak dekat 2 bulan
plan mmg mcm2....
tp untuj hari ni aku gmbira sangat
sangat2 gmbira...
aku bru dapat mkn steamboat
TERIMA KASIH PADA SPONSOR

pape pon. aku tgh tinjau2 nak p mendaki
kat mne ek
Bukit Broga kot...
ape pndpt korg?


k blah lu..
salam


notamulut:hargai hubungan selagi btul2 ade cinta♥





Ahad, September 30

(^-^) ALHAMDULILAH

Selamat petang semua
dan assalamuaikum untuk rakan-rakan seislam...
ISLAM itu kan indah sebab
perkataan SALAM merupakan perkataan yg indah
 
chewahhhhh...overlak den ni hah..
ok, petang ni aku bukan saje2x nak update
walaupun aku baru aja makan sekeping roti
roti ni bolehlah lau korg nk shre
sorang segigit hehe
cara die, letak serbuk milo ditengahnya
nah, makan dulu sebelum mula baca:
(ada gambar, tp wifi x bg ltk hmmm)
 
tkpelah, ade satu excident yg sangat menyentuh hati
dalam gelak ketawa
kisahnya bermula dengan cuaca panas di Penang
pelik kan, cuaca pun boleh buat crita
oklah,sewaktu pulang dr tesco untuk mkn tengahari yg ala2 kadar
(ye, dt abg aku bru masukkn yg kali kedua,
tp dt kli pertma masuk hlg)
sebelum nk cte lebih, aku bersyukur adelah sedikit duit
untuk aku bertahan dlm 4 mggu ni
sebelum raya haji
seminggu aku bjet gune rm 28
x termasuk tpop, yg aku rse spe yg nk msj ngn aku, topupkn?
melalui bajet yg telah aku kira,
insyallah cukup duit tu
ehhh, salah tajuk nie...
 
ok2, mase tgh jalan blik dr tesco,
seorng rakanku yang agak sosial atau agak sempoi terlebih
telah berkata:
Adoi, panas betul la hari ni, Ni baru panas di dunia,
belum di AKHIRAT lg...
hahaha (aku pon turut tergelak besar)
dlm hatiku bukn nak gelakkan pandangannya,
tapi aku gembira sebab sekurang-kurangnya hatinya
bersyukur n sedar...
mungkin tiada pelindung di kepalanya membuatkannya
panas berbanding aku..
tp aku bersyukur sebab dunia ini penuh dengan kebesaranNYA
dan penuh dengan benda yang sebenarnya menginsafkan kita
cumenya sma ada hati kita akan terjentik sendiri,
atau nk org tegur
atau mmg takde perasaan langsung....
 
semoga anda pun gembira mcm saya gembira hari ini.....
salam
 
 
notamulut: tepuk dada tanya selera,jgn terlampau berfikir untuk berubah, lakukan sedikit demi sedikit..sebab aku percaya, walau aku merangkak pd YA ALLAH, beribu langkah ALLAH dtg padaku..
 
 
 
 
 
 

Sabtu, September 29

ADAKAH UJIAN TIDAK MEMBEBANKAN (-.-)

Assalamualaikum wbt..
semoga anda semua berada dlm rahmatnya,, Insyallah...
 
Malam ni, aku masih tertanya-tanya lagi
betul ke, dan betul ker mak bapak aku x sayang aku
tp aku tau, jawapannya mesti tidak, walau ada suara setan
SETAN memg!
 
tp perkara yang sma terjadi pd hari ni, bila pergi
pergi dengan penuh harapan, dengan senyuman
pergi dengan rasa berlapang dada
tibe2 baki masih sama, mengapa ek
mengapa, dan akhirnya jawapannya berlaku pd pihak abang
abang yg sememangnya aku tak rapat
tak rapat untuk meluahkan apa yg terbuku
tp aku tau die dah buat yg termampu
mungkin MESIN yg bersalah
 
 
Ya ALLAH, selama 3 tahun ni, tidk pernah lg aku diuji sebgini
diuji dengan tiada duit di poket
malah di bank jugak ketika belajar ini
aku tidak kisah sekiraya berlaku ketika di rumah
tetpi di Pinang ini, ya ALLAH....
 
aku juga sedar seperkara yg aku sellu buat
perkara yg mmg aku nk jauhi
tapi tidk, mgkn setan bnyk sangat
aku hanya ingat pd ALLAH bila ada ujian yg berlaku,
ttp bila gembira yg mendatang
seratus meter aku lari drpd ALLAH
sedangkan gembira itu juga ujian
ujian yng aku x sedar......
 
 
Wasalam...
semoga kamu semua tidk jadi seperti aku.Aminnn....
 
 
notamulut:dunia telah mmbuatkan aku alpa (-.-)
 

Jumaat, September 28

(*o*) AJAIB!

Assalamualaikum wbt...
selamat mlm n salam BM!!!!
 
aku rase x sampai sebulan aku x update,
tp memang ajaib
ajaib btul
tp aku rase sebb bnde nie elektronik kot
hehe apsal cepat sngt berubah blog ni
paparan die laen gle, ke aku yg ketinggalan zaman nie
 
emmm tkpe2, biar aku pikir sendiri
malam nie aku nak share satu bende yg aku tak
boleh bayangkan
bende ni sebolehnya aku akan elak untuk buat
tp untuk beberpa hri ni,aku wajib buat lau nak hidup
(sedih gak nk cter, tp pengajarn tuk korg gak!)
aku kekeringan duit, yer mmg aku tgh blaja lg
(bukan sekolah mngh)
jadi, aku wajib mintk bapak aku untuk masukkan duit
yg selama 3 thun aku blaja, aku x penh mintk duit kat beliau
(yelah, kan dh dpt tp buln elaun)
so, masalah ni berada dlm otak aku selama seminggu
dn akhirnya, bila duit tiggal RM10 di bank, bru mintak
last2 abg aku lak mask lewat petang yg
mengakibatkan aku pergi ke ATM x do pape
perghhhhh berkilat mata gua....
rase guruh betul hati ni hah
 
em kdg2 pikir yg aku ni menyusahkan keluarga ke
emmmmm tp bila pikir balik, x mungkin
xkan mak bapak aku x syg aku
 
 
 
klah..sambung buat keje..
gud9....
 
 
notamulut: x baik beprasangka buruk dekt ibu bapa..
 

Rabu, September 5

MENGAPA BILA BELAJAR, ADE TUGASAN?

Salam...
selamat pagi (*0*)
ape habaq kengkawan yg telh aku tinggalkan..hehe
 
oklah..cume nak berterus terang, aku sangat2 busy
membuat asaiment skang..
sangat2 busy
bukan sebab ape, time cti raya aku x wat
( ye ar mmg x logik, time raya nk buat keje)
aku rase mcm org gile aje,
atau mungkin aku memang gile
tp aku bukan cakap apelah, time cuti tu, mak bapak
aku tabik aku kot
 
bhaaha..korg nak tau aku wat camne
bukak satu meja belajr,
letak laptop, susun buku tinggi sampai atap...
pastu buat2lah wat kje, tp sambil ngok tb
hehe disebabkan itu, aku x la dipakse untuk buat
mcm2 kat umah..
( ya allah, ampunkanlah dosaku )
 
oklah, hri ni aku nak kongsi pada semua mengenai
pengalaman kite buat asaiment
jujurnya.aku lebih suke asaiment individu berbanding kumplan
bukan ape, elak diri aku dari mengutuk member
ado yg jenis goyang kaki, ado jenis buat2 lupe
n plg aku benci jenis yg tangguh2 dr waktu nk anta
sbb bg aku menyusahkan aku untuk mengumpul semua,
print semua
semuanya akan terjejas arghhhhhhhhh
 
 
oklah aku nk smbung kelas
salam....
 
 
notamulut:aku lebih suka berdiam diri berbanding nk marah,tp aku akan sakit mental!
 

Ahad, Ogos 5

(^o^) ALHAMDULILAH...BERJAYA!


Assalamualaikum...
selamat malam,, salam satu Malaysia..
selamat berbuka kepada semua..
cmne dgn korg punye puasa, ade ponteng ag x?
hrp2 x lah ehh, lau ade, ketuk jari sendiri!


hehe.... pd malam yg berbahagia ini
ingin sy berkongsikan sebuah cerita yang x kan sy lupakan
kisah ni boleh dikatakan crita sedih bgku,
boleh jadi cerita gembira bg orang lain,
terutama keluarga aku
yelah, diorg ade time tu hah!
klah, aku nk ni mmg sorg yg tidak pandai masak
(bukan x pandai, ada bkt, cume belum masenye lg, kat rumah,
tangan mak je sdp)
haha,,hakikatnya aku msh x ngeti masak yg sedp2
aku ni pantang sgt dengan minyak yg terpercik
camner tue?
kalu korg ader tip, sungguh akan ku masak dengan kerapnya
hehe, klah sambung balik ctenye,
aku ade lah mintak cara buat kek batik
ehhh, korg tau x kek batik ape?
(xtau, criklah sendri kat google eh)
pastu, bila blik je cuti, aku terus buat kat rumah
dengan berbekalkan satu paket biskut marie,
milo dlm peti ais dan planta mak
aku buat dengan penuh yakinnya
disebabkan aku buat dengan yakinnya
kek tersbut jadik macam batu bata yg bersalut
milo yg hangit
hehe.. blum sejuk lg, aku cucuk kai garpu x lut beb
haha...adeisssshh malu den..
bapak ku gelak, kakakku tlk kepala aku smbil gelak,
mak je rse ckit
aku lak dengn tekd menghbsknnya walupun gigi blh patah

tp semuanya dh berakhir, malam ni aku berjaya
dengan ada bantuan 2 rakankku,
nah:



kami buat di hostel, dengan bantuan rice cooker,,
ramuannya hanya ada 4 iaitu butter, biskut marie,
milo, susu pekat
tp boleh buat 2 trip sbb biskt yg ade kat tesco ada
bundle punye
alhamdulilah, sedap sangat2 n mmg aku sngt
bersemangat untuk buat dirumah kelak
haha, tuk raya lah ek
lau hangit, pun org mkn...
x mkn x bg duit raya..

salam.....


notamulut: planta mak hbs aku guna sampai 2 bekas erk!



Khamis, Ogos 2

NAK BALIK RAYA (*o*)


Asslamualaikum...
selamt berpuasa kepada semua umat Islam..
selamat berpuasa pd keluarga ku di kampung..
di ngeri sembilan..
kakakku dan keluarganya di sepang..
abgku dan keluarganya di n9...
dan bla..bla...bla.......
hehe..............

sebenarnya aku nie baru balik dari tesco..
tesco ni mmg tempt tuk aku berbuka yg cepat lau
time aku blaja ni
sebb tempatnya sekangkang kera aje
hehe
diteruskan ceritanya..
aku dah beli baju2 raya untuk anak-anak buah aku....
diorang lah permata hati aku hah
(yolah, x do ank, lau ado ank, aku biarkan je diorg!)
hehe...
beli2 punye beli, tup2 duit x cukup di poket
nasib bk x kene marah kat casher
(x do die nk marah, sbb aku dh wat kire2 kat nset)
hehe
 oklah....kat bawah ni aku nk tunjuk baju2 yang aku beli....

ni kameja untuk anak buah yg pertama, Syabil Ramadhan :


pastu anak buah aku yg kedua ni yg satu2nya perempuan,
 Hasya Kairina:
(aku beli 2 untuk die nie 2 baju tp yg baju sejuk tu x tau nk dipakaikan bile)



seterusnya, anak buah aku yg ketiga nilah yg aku x sempt nk beli lg
duit acu kehabisan td..hehe
t acu belikan ehhh,t acu postkan..
hehe..

pastu anak buah aku yg baru masuk dlm keluarga ktorg,
Muhammad Aqil Aryan
(die ni ank dr abg aku, yg 3 org yg atas tu dri kakak aku)






alhamdulilah,aku gembira sangat..
cume, aku berdoa supaya aku sempat
bersambut dengan keluarga aku.



notamulut: bju sorg ag ank buah aku x beli,t acu belikan ehh (^-^)



Rabu, Ogos 1

YA ALLAH..ALHAMDULILAH...(-,-)

Asslamualaikum wbt...
selamat malam shbt2 sekalian.
pakcik2, makcik, adik2, abg2, pakwe2, makwe,
bibik,atok2, baby.....
(spe ag yg aku x sbut ek, bahaya ni)
bukan apa mlm ni aku nk sedarkan semua org yang
masih hidup di dunia ini
terutamanya yang cukup sifat
tak kiralah korg miskin ke, kaya ke
berlagak miskin ke berlagak kaya ke
(ade aku kesah)
hehehehehe......


oklah,,malam nie, aku nak tarbiah semua org
terutama diri aku sendiri
al-kisahnya, begini:

pada suatu malam yang taklah malam sangat
tp setelah berbuka di luar tmpat aku blaja
aku dan bersama kawan telh berlari2 ank ke tempat menunggu bas
(maklumlah,pelajar lagi, x do kete!)
aku pon ternampak, terpandang, terlihat
semuanya ter...... (aku rase Allah baru skt jentik hati aku)
sepasang kawan karib, kawan baik mahupun kawan sepermainan
yang bertungkus lumus menempuh jalan yang penuh kereta
penang mmg bnyk kete
org banyak berlagak kereta wuekkkkk
menyampah aku
ehh,,sambung balik:
aku x tau lah sepasang kawan tu sgt menarik perhatian aku
nk kate hensem, biase2 aje
mungkin cahaya dri muka die, yg buat aku hampir
nk menitik air mata
jantung pun berhenti sekejap
terus aku rase sekeliling aku tu sunyi sepi


(2 orang yg cacat penglihatan berjalan dlm gelap)
diorng ni lah yang aku jumpa
tpi bukan dlm gambar sebenar lah..
aku baru rase yang ALLAH baru je menjentik hati aku
supya aku ni bersyukur dengan apa yang aku ada
diorang berjalan dengan laluan yg sangat2 busy
ade kete yg dipandu oleh org yang
x ikut arhn jln yg betul'tp diorg x tkut pon
berbekalkan tongkat yang ada shj diorg berjalan

mase tu jgk, aku pakse kwn aku p tlg diorng
(yelh,diorg laki, jadik lbh elok suh kawan aku)
tp lau kwn aku xde, aku buat gak
tak sampai hati aku biarkan diorng cmtu
sedih gle bila aku teringatkan peristiwa tersebut

salam...


notamulut:bersyukurlah dengan apa yang ada (-.-)



Sabtu, Julai 28

(-,-) kehidupan di tempat belaja

asslamualaikum...
selamat tengahari...
selamat hri panas...
selamat berpuasa
(wajib bg yg berpuase je jwab)



Waktu mcmni memg sesuai sangat kalu kte rehatkan diri
dengan cara menidurkan diri
walau aku dah cuba yang keberapa kalinya
tetapi masih tak dapat lakukannya
lalu aku pon mula dapat idea
(peh...tulisn cm org biul)


oklah,hr ni aku nk cte skit pasal kehidupan aku blaja
tmpat aku blaja mmg sentiasa jauh dari rumah
tak tahu lah pulak sebab apa
mungkin mak bapak aku dh maleh jaga aku kot
takpun sebb aku ni jahat sangat kot
( hakikatnya nk elakkan aku dri kene culik aje hehe)

lepastu, aku nie sentiasalah bernasib malang
dengan menjadi seorang perantauan

hdup aku sentiasa merasai perasaan itu
yg peliknya aku x bosan pulak sebb selalu aje menangis
lau tgh rndu
haha
oklah,,aku dh melalut....
kt sambung eh pasal kehidupan belaja aku:
bermula pd hari isnin hingga jumaat aku akn sibuk
dengan kelas
buat kerja harian, atau buat kerja fail
atau buat projek atau buat kerja yang pensyarah suruh
aku pun x kesah sebb masa 5 thun setengah
akan berlalu dengan cepat

TAPI, bila tiba hari jumaat petang hingga ahad pagi
kehidupan aku menjadi suram
semuram wajah isteri yang kehilangan suaminya
(chewahhhhh...)
yelah, cuba korang bayangkan
kawan2 semua balik umah
(yelah, umah diorg blhlah dikatakan dekat)
pastu aku nie duk mkn sorang2, borak sorang
kre nsb baik gak adelah 2 orang ke 3 org kwn aku yg x blik
bleh jugaklah bork2 bodoh ngan diorang
ermmm time nie lah aku rase 5 tahun setengah lambat gle nk berlalu
wuaaaaaaaaaaaaaaa........................





notamulut: aku ingat balik, harapan abah n mak..insyallah....(^o^)


Sabtu, Julai 21

HARI PERTAMA BERSAHUR O-o

Asslamualaikum w.bt...
sebelum aku melalut yg bukn2, aku nk ucapakan...
SELAMAT BERPUASA BG SEMUA UMAT ISLAM
SEMOGA ANDA SEMUA MEMANFAATKAN BULAN PUASA INI SEPENUH2NYA....
(aminnnnnn)



Oklah...aku sbenarnya msh dlm igauan mimpi
bukan nk bangga, bukan nk riak mlh bukan nk takbur
tp aku rasa aku ptot berbangga dengn apa yang aku lakukan...
( menepuk2 dada smbil berdiri ats meja yearghhhhhhh )
hahahaha.....
pg td merupakn kali pertama aku bersahur dengan cara
inisiatif sendiri sepenuhnya...
dan dlm 21 thun aku hdp, nilah kali pertama aku sahur
menggunakan inisiatif aku sndire....
bukn sng beb nk buat...
sblm tdo, aku berazammmmm.......

(oh Ya Allah, permudahkannlah untuk aku bersahur )
dn alhamdulilah, Allah itu mha penyayang walaupun pd
umatnya yg hina dn kerdil ni...
bngun2 aku terus menunaikan solt yg terdetik aku nk buat
membaca bbrp ptg ayat suci
masak air.....
makan kurma.....
minum air....
melayan FB...
tunaikan solat subuh dgn selamat...
tido....
( yg ni aku mls nk cte,,bla dh tdo, aku lupa dunia....)
tp untuk beri iktibar pd kamu semua, jgnlah tdo
slps subuh lg2 anak dara....
ish ishhhhh..tp kalo cuti, depend arr....
haha.....

aku gembira dn bersyukur sebbb, aku jenis yg tk bersahur...
dulu mse kecik, abh n mak kejotkan aku n adk beradik
aku plg liat nk ngun n lau bngun pon aku tdo depn nasik
hehe mak akan sediakan nasi putih, telur mata dan
kicap untuk kami semua
tp aku mengada sikit sebab aku nak makan
roti cecah air milo panas
( peh meleleh beb..... )
msa sekolah menengah pula, aku duk asrama..
nk sahur kene turun dlm kul4 dn makan berat...
aku lagi la pemalas...dlm sebulan adelah 4 atau 5 kali aku turun...
yg pliknya perut aku thn tak bersahur...
namun bla dh besar, aku sedar akan kebaikan bersahur....
tp semuanya atas ketentuan Allah.....


salam HARI RAYA!
( bling selipar kat org yg semgt nk raya
tp pose terkontang-kanting )



notamulut : terima kasih mak n abah ats mengejutkan anakmu bersahur dulu...



Isnin, Julai 16

CUBAAN (^^)

selamt pg semua..
assalamualaikum...
dh lme aku x tls blog ni
bkn pe..aku x ckp tgn hah
hehe kwin pon x ag
tbe2 nk ckp sibuk ekk

klh..dipendekkan cte..
aku cume nk share yg ni first tme bg aku
aku.......aku. ..ape ekk....
hehe yelh2 aku gtau..

ni hr ptma aku gube samsung ****** **te..
so far...aku rse brsyukur...

hehe..dh ngntok..klhh
aku nk ucp selmt mlm tuk semua

Rabu, Julai 4

APA ERTI KAWAN (*O*)

Salam...
Selamat Tengahari....

Sedih gila....

Korang tau x kawan tue penting ke x..
Korang tau kawan tu baik ke x...
Korang tau x kawan tu akan same kita selamanya ke x...
Semua orang x tau, walau korang yakin dengan kawan korang...


Tengok nie ?







Sweet kan?
Bahagia je aku tengok, tp aku tau
Dunia ni ade roda
kejap aku kat atas kejap kat bawah
(waaaaahhhhhhhhhhhhhh mcm gampang )


klah,, mls nk ckp banyak
kesimpulannya, tak semua orang suka kat kita....



Notamulut : aku sayang kawan (*O*)



Ahad, Mei 20

KECEKALAN YG MEMBENCIKAN =(

selamat malam...
asslamualaikum w.b.t....
( eiiiiii, dush! dushhhhhhh.... arghhhhhh... ketuk pkai slmut! )



aku memang tak paham mlm nie
aku rase dh pagi dh skang, hbs waktu tdo aku!
patotlah berat aku bertambah...
haha....x psal2x je ekkkk

baiklahhh, sebenarnya aku nk berckp pasal satu bende nie
die bukan bende lah, die bernyawa
die boleh makan, dan boleh hidup beranak pinak...
dia ada kaki yg cantik, mulut pun mcam JLO dah hah....
tp satu je yg aku x berkenan pasal die nie
pasal...
kecekalan die yg aku benci gile sejak aku mengenalinya..


ermmm, memang nmpk aku ni jahat ek
yelah, sft kecekalan tu memang baik, suci, bersih..
tp ada gayanya..
maksudnya kene tempatnya...
mcm bnde ni, bagi aku ptot mampus aje...
aku dh guna mcm2x cara dah...
ketuk, lempang, bg penerajang tp semua tak lut!
yg aku x phm aku bg racun kat sekitar die pon leh hidup lagi!
perghhhhhhhh berdengung mmbe nie...
tu yg smpai skang tak boleh tdo......wuaaaaaaaaaaaaaaaa
kecekalan die tak patot......



pura2 tdor walaupun ade bunyi kat telinga
(^o^)
slamat malam



notamulut : seekor nyamuk yg penuh cekal hngga buat aku benci keturunannya....

Selasa, Mei 15

(^O^) AKU RINDU JUGAK

assalamualaikum wbt....
selamat petang.
salam satu Malaysia..
salam penuh ikhlas....
salam Aidilfitri!
( ehh over lak den )



Dah berkurun rasenye aku x bukak mulut kat sini
ye ar, aku blik kg, aku berpoye2x kejap kat kampung
laptop pun aku x bwk balik
( niat hti nak belaja sepenuh masa, tp HARAM! )

hehehege.....
masa dkt umah, aku rndu gak nk conteng...
tp tuelahh
susah nk cakap
susah nk ungkapkan
susah nak terangkan
rindu tu besar maknenya
mmg besar
memang berat maknenya.....
( mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm =( mmmmm )

korang penah rase rindu ?
haha
soalan ape aku bg nie ekkkk

sebenarnya,, aku rase rndu dkt hdup tempt blaja
mungkin sbb ade kawan2x yg pegang agama yg kuat kot
atau mungkin sbb kat sane lbh tenang kot
n lebih ade displin

yelahhhh.....maksud aku..
kat umah aku tue, aku terlalai ngan tb
maksydnya TELEVISYEN ARRRRR
haha............
bende tu mmg kejam ooooo
die buat aku relax, buat aku bahagia
buat aku gelak, buat aku jaga malam
buat aku jdk mcam org gile


tapi, pd mse sama...aku kosong!
kosong...kosong......kosong.....


( perghhhh mendalam ni, sampai aku pun x pham )




oklah...aku nk cuba memahami perasaan aku blik..
korg pun watlah keje blik...
hehe

salam...




notamulut: JGN TINGGAL SOLAT DEMI TB!


Selasa, Mei 8

BERDIAM LEBIH BAGUS =(

selamat malam...
assalamualaikumm...
( * o * )


..................................................................................................
..............................................................................................................
.......................................................................................
..........................................................................................................
( mmmmmmmmm....... serba slh la nak ckp............. )
( berdiam lg bagus kot..........................emmmmmmmmmmmm )

tp x silp aku ni tulis, bukan cakap kan?
betul x weh?
ye ar, aku tkot dosa lak lau yg kelua dr mulut aku bnde jahat..
( perghh, ayat org alim ! )

dipendekkan cite...
aku sejak 2 3 menjak ni mengalami masalah kelas ganti yg menggangu minggu study week aku
ye ar.....aku kan belaja
dn mse bnde nie jdk, aku dh berbulan x blik kg..
pastu, ade lak pensyarah tue nak wat kelas bodoh
( astaffialzimmm,,, komputer yg taip! )

pastu, ajk subjek pun mula tugas untuk membantu...
mlm nak p jumpa pensyarah, aku telah memberi cdgan yang plg baik untuk dak kelas aku
baik bg org perntau mahu pun dekat
tbe2x minah dak kelas aku sorg tu tnye x puas hati
( emmmmmm, die ni mmg mslah...aku mmg x blh lame ngam die nie )
( yg aku germ, semua org bengang ngn die, tp x mula langkah! )
nk aku jugk buat silat....

.........................................................
............................................................................
( selesai mencarut )

pendek kata, aku tetap akan blik kg aku....
aku cuma terkilan
aku rase aku dh cukup backup kawan kelas spnjang jadik AJK
sem ni je aku jdk PK, mmber AJK cm gmpang
ermmmmmm
.................................................
( ermmm entah, aku pndg blik diri aku..... )
dn akhirnya, aku sedrkan diri, terima jelah.....
sebb tue berdiam lebih baik!



ok, dh pent taip...
korg pun lau ngah bengang, korg jgn carut lbh...
senyum aje ( wlu konfom senyom ko mcm tenok )
salamm.....




notamulut : setiap apa yg terjadi pd kita mungkin disebabkan keslahan kita dahulu kot..
ALLAH je tau...